Vakantie- De troeven van Zuid-Afrika


Voor meer informatie, neem ook eens een kijkje bij Gids  
Ben je nog op andere mooie plekjes geweest? Aarzel dan niet me te contacteren.

Je hebt vakantie en je wil er eens tussenuit; weg van de Belgische beslommeringen; eens letterlijk en figuurlijk andere lucht opsnuiven. Zuid-Afrika lijkt je wel wat, maar waar moet je dan naartoe als je het land helemaal niet kent? Wel, misschien kan ik je daar wel bij helpen.

De bekendste en de meest toeristische route is ‘die tuinroete.’ Wat volgt is een kort overzicht van de interessantste plekken en bezienswaardigheden op deze route:

–          The Cango Caves – Ostrich farm

Een ommetje maken via Oudshoorn is zeker de moeite waard. Je kan er namelijk de prachtige Cango Caves gaan bezoeken op een manier die jou past; Een gids neemt je op sleeptouw terwijl jij kan kiezen voor een eenvoudige wandeling of een route die iets meer uitdaging inhoudt.

Daarnaast kan je ook eens een bezoekje brengen aan de struisvogelboederij. Eens je er een voet hebt binnengezet, word je op sleeptouw genomen door een enthousiaste gids en voor je het weet, ben je zonder twijfel een struisvogelexpert. Als je minder dan 75 kg weegt kan je zelfs een ritje op de rug van een struisvogel maken.

–          Knysna – the gaden of Eden-

Een prachtig woud vol met inheemse planten en andere schoonheden die de Zuid-Afrikaanse natuur rijk is. Zeker de moeite waard om eens door te wandelen en uiterst geschikt voor een gezellige picknick.

–          Plettenbergbaai    Plettenbergbaai

In Plettenberg ligt een baai waar destijds de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie even halt hielden om hun voorraden bij te vullen en corresponderen via briefwisseling voor de opkomende of afgaande schepen met de bedoeling om de stand van zaken door te geven. De brieven werden in een holle boom verstopt. Deze boom staat   er nog steeds. In Plettenbergbaai ligt er ook een museum gewijd aan de zeevaarders van de VOC.

–          Bloukransbrug             Ines juming

Met zijn 272 meter is deze bungeejumpplaats de hoogste van de wereld. Durf je ook een sprong te wagen?

 

 

–          Tsitsikamma nationaal park

Deze plek ligt ook op de tuinroute. Tsitsikamma komt van de vroegere Hottentottenstam en betekent “plek met veel water.” Wat niet gelogen is! Het meer is zeker de moeite waard om het eens met een bezoekje te vereren.

–          Addo Elephant National Park

Heb je geen zin om helemaal door te rijden tot aan het Krugerpark, maar wil je wel graag beestjes spotten? Niet getreurd, dat kan in het Addo Elephant National Park. Wees gerust, anders dan de naam doet vermoeden, vind je er meer dan enkel olifanten.

–          Ushaka                                                     Ushaka

In Durban ligt met Ushaka het grootste openluchtzwembad van Afrika. Het waterpark omvat ook nog een reuze-aquarium en talloze waterglijbanen. Zeker een aanrader voor wie houdt van een gezonde portie waterpret.

–          Krugerpark

Dit dierenpark is een van de bekendste parken van Afrika. Het reservaat heeft een oppervlakte van 20.000 km² en is daarmee ruim groter dan Vlaanderen. Elk jaar trekt het park heel wat toeristen.

–          God’s Window en blyde rivier canyon

Nabij het Krugerpark kan je God’s Window (een berg) opklimmen. Als je dat gedaan hebt, krijg je (bij goed weer) een prachtig uitzicht over de Blyde rivier Canyon. Sutherlan

–          Sutherland

In de Noordkaap, in de Karoo, ligt een klein dorpje waar je de grootste telescoop van het zuidelijk halfrond terugvindt. Als het weer het toelaat is een kijkje naar Mars, Jupiter en Saturnus, en als je geluk hebt ook de maan, zeker de moeite waard.

–          Kaapstad

In Kaapstad is er van alles te doen!

  • Green Market: zwart-Afrikaans marktje waar je allerlei traditionele accessoires en siervoorwerpen kan kopen.
  • Cage diving: als je hiervoor kiest, word je gedropt in een kooi tussen de haaien.
  • Robbeneiland: op dit eiland heeft Nelson Mandela het grootste deel van zijn straf uitgezeten.
  • Waterfrond: Eens lekker gaan shoppen, dat kan in het Waterfrond, een toeristisch winkelcentrum.
  • Longstreet: dé feeststraat van Kaapstad.
  • Skydive
  • Den Anker: wie de goede Belgische kost mist, kan altijd eens zijn hartje ophalen in ‘Den Anker’
  • Bokaap: de gekleurde moslimbuurt van Kaapstad. Met ‘gekleurde’ heb ik het over de huizen.

Wie dan nog niet verzadigd is, kan ook nog altijd een kijkje nemen op Boulders Beach; een plek waar de pinguïns samenkomen om te broeden. Wie graag eens op het meest zuidwestelijke punt van Afrika staat, trekt best naar Kaap de goede hoop.

Voor de wijnliefhebbers is Stellenbosh zeker de moeite. De talloze wijnboerderijen verschaffen een inkijk in de Zuid-Afrikaanse wijncultuur. Zeker de moeite!

Ik heb bewust nog niet te veel informatie prijsgegeven om te voorkomen dat je alles al weet voor je vertrekt.

Veel plezier!